Baroul Prahova - COMUNICAT

COMUNICAT

 

COMUNICAT

Publicat in: 14 August  2023 (09:01:58)

  

 

 

 

Baroul Prahova dezavueaza în mod vehement initiativa Guvernului de a impune profesiilor liberale plata cotei C.A.S.S. în sistem real, neplafonat, cu ignorarea totala a argumentelor aduse de reprezentantii UNBR si UPRL, în cadrul dialogului institutional ce a avut loc imediat dupa aparitia în spatiul public a proiectului de ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. 

 

 O astfel de masura fiscala, va avea un impact deosebit de grav asupra tuturor membrilor corpului profesional, fiind vadit disproportionata prin raportare la serviciile medicale oferite, precum si prin raportare la alte categorii de contribuabili. 

 

Prin adoptarea unei astfel de politici fiscale asupra avocatilor se va ajunge la o majorare împovaratoare a sarcinii fiscale, ceea ce va crea o presiune financiara în rândul corpului profesional al avocatilor. 

 

În apararea drepturilor si intereselor avocatilor, Baroul Prahova aduce la cunostinta Guvernului si opiniei publice ca va apela la toate demersurile legale, precum si la orice forme de protest pentru a-si manifesta opozitia fata de aceasta masura fiscala injusta si discriminatorie. 

 

Dupa consultarea corpului profesional, Consiliul Baroului Prahova va anunta formele de protest pe care le vor exercita avocatii din Barou, forme de protest care vor viza si celelalte probleme cu care se confrunta avocatii.

 

 

 

Consiliul Baroului Prahova, 

Prin Decan Emanuela Antonescu

 

Copyright 1872 - 2024 © Baroul Prahova