Acestia au fost primiti in profesie in temeiul Legii de organizare a corpului de avocati din 1864.
In acel an decan era avocat Jean Tiliu.
In primul razboi mondial avocatii mobilizati (majoritatea) si-au adus tributul de sange pentru reintregirea tarii.
Numarul avocatilor a crescut constant pana la aproximativ 470 in 1948.
Intre cele doua razboaie mondiale a fost perioada de maxima inflorire a avocaturii datorita activitatii intense din domeniul petrolier pe de o parte si faptului ca actele erau intocmite de avocati.
Din spusele avocatilor mai batrani rezulta ca redactarea actelor furniza 2/3 din veniturile avocatilor.
Figuri reprezentative ale avocatilor dintre cele doua razboaie au fost Manolescu Gheorghe, Nicodinescu Gheorghe, Constantinescu Bordeni s.a.
In 1948, odata cu infiintarea Colegiului de Avocati, au fost dati afara din profesie aproape 400 de avocati, ramanand in jur de 70 de avocati.
Avocatii exclusi atunci pe motive politice ar merita o reintegrare simbolica in cadrul profesiei.
Cifra a oscilat apoi in jurul a o suta de avocati pentru judetul Prahova, pana dupa 1990, cand numarul avocatilor a crescut exponential ajungand astazi la 580, din care 567 definitivi si 13 stagiari.
Consiliul de conducere al Baroului este format din 13 consilieri inclusiv decanul.
Peste o suta de avocati din Baroul Prahova au urmat cursuri de masterat. Formarea profesionala continua, in alte forme decat simpozioanele, cursurile de masterat sau specializarile, este inca un deziderat.
In ceea ce priveste formele de exercitare a profesiei, imensa majoritate a avocatilor practica profesia in cabinete individuale, foarte putini, un numar de 16 in forme asociative.
In acest moment nu exista nici un avocat strain inscris in Baroul Prahova si nici cereri de a practica profesia in judet, formulata de avocat din Uniunea Europeana sau Spatiul European.
In fiecare an se organizeaza intalniri festive ale avocatilor in preajma zilei de 1 martie si in preajma Craciunului.
Dezideratul principal al avocatilor din Baroul Prahova este sa continue sa-si exercite profesia in deplina libertate, fara nici o imixtiune din partea organelor statului.
Copyright 1872 - 2020 Baroul Prahova